Технологии използвани при камините на пелети

Cassetto Cenere – Отделение за пепел

Практично и удобно отделение за пепел.

Clear – Система за предпазване от полепване на сажди върху стъколото на вратата

Канал от допълнителен въздух създава въздушна възглавница между пламъка и стъклото на камината на пелети , осигурявайки чистота и предпазване от полепване на сажди.

Compattatore Ceneri – Система за извеждане на пепелта от горивната камера

Автоматична система за извеждане на пепелта от горивната камер, даваща гаранция за дълга автономност на работа на котела.

Timer – Седмичен програматор

Система за автоматично включване/изключване на камината на пелети,оптимизирайки използването й в рамките на деня и седмицата.

Firex 600/700 - Вермикулит

FIREX600 позволява на горивната камера да достигне температура от 230 ° C по-висока в сравнение с фазата на запалване, и на 100 ° C по-висока от тази на последователните етапи на натоварване. FIREX 600 задържа по-голямо количество топлина в горивната камера, гарантирайки най-висока топлинна ефективност.

Gprs – GSM модул

Удобството да включвате, изключвате, или да настроите печката на пелети, изпращайки обикновен SMS съобщение от нашия личен мобилен телефон.

Hermetic System – Херметична система

Херметична горивна камера-неоходимият за горенето въздух се доставя директно отвън,като по този начин се гарантира една по-чиста и здравословна среда в помещението.

Inox – Топлообменник от стомана Inox

Топлообменник от неръждаема стомана повишава устойчивостта към огъня и удължава живота на печките на пелети,избягвайки класическите проблеми на износване.

Intelligent Brazier – Система за автоматично механично почистване на горелката

Изключително ефикасна автоматична механична система за почистване на горелката на камината или котела. Дава възможност за работа на камината и с по-некачествени пелети, а интервенция от страна на потребителя е сведена до минимум.

Maiolica - Керамика

Изполването на фина керамика майолика при облицовката на някои модели освен имайки естетически ризултат, спомага за допълнително отдаване на топлината.

Rds - Ravelli Dynamic System

Революционна система за саморегулиране на горивните параметри, осигурява оптимална работа и сигурност на камината на пелети.Самата система променя константно подаването на необходимият въздух за горене, на база едрина, плътност на пелетите и моментната тяга на комина. Виж повече >

Remote Control – Дистанционно управление

Практично и лесно се за употреба,за настройване на температура и мощността на камината на пелети от разстояние.

Resistenza Ceramica – Керамична запалка

Гарантира изключително кратки срокове на запалване, постигайки температури около 1200 градуса. Има висока енергийна ефективност и надежност за дълъг период от време, с висока устойчивост към топлинен стрес и корозия.

Rfs - Ravelli Flow System

RFS е Изключителна система интегрирана в канализираните камини на пелети – осигурява директен контрол и разпределение на топлината в различните помещения, за да се получи желаната оптимална температура. Прочети повече

Sense – Овлажнител

Подобрява качеството на прекалено сухият въздух в помещенията . С добавянето на естествени масла и балсами създава приятна и отпускаща обстановка.

Sonda A Termocoppia 'k' – Сонда „ К“

Засича температурата в горивната камера и дава възможност за по-надежден и бърз контрол на фазите на запалване, изключване и автоматично повторно запалване на камината.

Sonda Lambda - Ламбда сонда

Измерва процента кислород на димните газове, позволяващо по-добро регулиране на горенето.

Touch Remote – Дистанционно Touch

Дистанционно управление с вграден термостат. Позволява директен контрол над камината и от помещения които не са в непосредствена близост.