Естествена конвекция при пелетните камини

Естествена конвекция

Системата „Естествена конвекция“  работи като поддържа естествените конвективни движения на въздуха, които гарантират необходимото отопление за единична стая, без да запрашава самото помещение и  максимално безшумна работа на пелетната камина благодарение на липсата на принудителна вентилация.

Гамата пелетни камини на естествена конвекция се състои от многобройни модели, които се различават, както по мощност, така и в изполваната облицовка и дизайн, за да се адаптират идеално към стила на вашия дом и вашия личен вкус.

Конвекционната система, може да бъде използвана и като самостоятелно отопление, както и да бъде интегрирана към  съществуващата отоплителна система, давайки ви възможността да се наслаждавате на уюта на пламъка. При някои продукти на Ravelli системата се комбинира с възможността за активиране и деактивиране на принудителна вентилация, което ви позволява да изберете топлината, която ви е удобна:

 

-природната конвекция генерира дифузна и хомогенна топлина с минимален разход на енергия, безшумна работа  и без запрашаване на помещението;

-с принудителна вентилация: достига желаната температура за кратко време и можете да управлявате програмирането, избора на температура и регулирането на вентилацията;

-естествена конвекция и принудителна вентилация: изберете кога да използвате едното или другото според вашите нужди. 

Предимствата на конвекцията

Идеален избор за отопление на открито пространство или на всекидневната, системата Convection дава всички удоволствия от естествения пламък. С тази отоплителна система ще се радвате на:

-изключителна тишина, благодарение на липсата на принудителна вентилация;

-по-здрав въздух, тъй като не повишава запрашаемостта в помещенията;

-комфорта на хомогенна и естествена топлина.

Може да разгледате моделите камини на пелети на естесвена конвекция тук.