Камини на пелети мнения и сравнения

Когато започне отоплителния сезон е винаги актуален въпроса - кой е най-евтиния и качествен начин за отопление. Със сигурност има много и различни мнения какъв отоплителен уред да изберете за вашия дом, но ние ще се опитаме да разберем какви са мненията за отопление на пелетна камина. Какви са нейните плюсове и минуси пред останалите видове и начини за отопление. 

Митове и легенди относно отопление с камина на дървесни пелети : 

1. Мнение, че камината ползваща пелети е много скъпа - мит, вече има много модели който можете да намерите и за около 2900лв. Ето един пример : 


Мнение, че камината ползваща пелети е много скъпа


2. Мнения, че камините на пелети са сложни за поддръжка и често се нуждаят от сервиз - това е донякъде вярно но зависи изцяло от експлоатацията и поддръжката която регулярно правите на уреда. Много е важно и горивото (пелетите) които използвате. Има пелети които се продават по-евтино, но не са изработени спрямо изискванията и стандартите и замърсяват и задръстват горивната камера на уреда, като е възможно и дори да го повредят. Ако изпълните предписанията за съответния уред то несъмнено няма да имате проблеми с него.

3. Мнение, че камината на пелети не е достатъчна за отопление на къща - камините на пелети се предлагат в различни мощности някой от които до 23.4 KW , достатъчни за отоплението на 560 m³


Мнение, че камината на пелети не е достатъчна за отопление на къща