Детайлна снимка на продукт H10 V Shape - Камина на пелети

H10 V Shape - Камина на пелети

  Мощност: 6,4 - 13,3 KW      Отопляеми: 327 m³   Разход: 1,38 - 2,90 кг/ч

H10 V Shape - Камина на пелети

Пелетна камина с водна риза Nobis H10 V Shape 

✓ Система за автоматично регулиране на всички работни параметри  - без нужда от настройки при първоначален пуск и при смяна на пелети!

✓ Странични стоманени панели комбинирани  долна част с керамични елементи

✓ Горен капак от чугун

✓ Специално заоблено топлоустойчиво керамично стъкло, издържащо до 750°С

✓ Система от нагрят въздух  предпазва стъклото от образуване на нагар

✓  7 степенна предна вентилация с възможност за  пълно деактивиране

✓ Фабрично вграден  Wi-FI модул  

✓ Дистанционно управление Тоuch  с дисплей с функция стаен термостат

✓ Автоматична механична  система за почистване на горелката

✓ Вградена електронна  циркулационна помпа с антикондензна функция 

✓ Вграден разширителен съд

✓ Вграден предпазен клапан

✓ Вграден електронен манометър


Новият огън, в тишина.


Зареждането на пелети става чрез безчетков редуктор. За разлика от двигателя с четка, той не се нуждае от плъзгащи се електрически контакти (четки) на вала на ротора, за да функционира. Превключването на тока, циркулиращ в намотките на статора, и следователно промяната на ориентацията на генерираното от тях магнитно поле, се извършва по електронен път. Това води до по-ниска механична устойчивост, значително намаляване на необходимостта от периодична поддръжка и значително намаляване на нивото на шума, точно защото няма физическо триене. Безчетковият мотор се управлява електронно от електронната платка на камината, която постоянно следи неговото електрическо поглъщане, въртящ момент и коригира работата в зависимост от различните видове използвани пелети.


Софтуерът непрекъснато регулира промените в натоварването, причинени от различните видове пелети и управлява, ако е необходимо, функцията за освобождаване.

Конформацията на горелката позволява използването на ниска скорост на смукателния мотор, което гарантира висок акустичен комфорт. Кръглата форма на горелката позволява на пламъка да се развива естествено, осигурявайки визуално качество и отлична производителност.

Изборът на вентилатори и оразмеряването на въздухопроводните канали гарантира максимална тишина дори когато камината работи в режим вентилация.

Чугунените топлообменници имат много специфична конформация. Всяка топлообменна перка използва принципа на ефекта на Вентури, като по този начин генерира увеличение на скоростта на въздуха, без да е необходимо да се използва система за принудителна вентилация. По този начин конвективното движение на въздуха е интерпретирано по възможно най-добрия начин, гарантирайки отлична скорост при липса на досадно шумолене.

Новият огън, винаги в безопасност.


Използването на температурен сензор в горивната камера, свързан към сензора за температура на димните газове, гарантира, че всичко е под контрол. Измерването на налягането в горивната камера гарантира, че няма да се появят неприятни запушвания. Механичен сензор за налягане следи тягата на димоотвода и определя правилното му функциониране. Безчетковият мотор-редуктор се управлява от интелигентна електроника и работи коректно дори при използване на различни пелети, осигурявайки постоянно натоварване на пелети в горелката. В долната част на веригата за димни газове има два новопроектирани взривобезопасни люка. Микропревключватели сигнализират отварянето на вратата за зареждане на пелети и чекмеджето за пепел. Механичен предпазен термостат се намесва в случай на прегряване.

Нищо не е оставено на случайността, всички гореспоменати компоненти правят продукта на Nobis един от най-безопасните на пазара.

Новият огън, красив за гледане.

Новата горивна система направи възможно скриването на класическия отвор за спускане на пелети, правейки изгледа на горивната камера по-приятен за окото, гарантирайки несравнимо качество на пламъка.

Новият огън, винаги чист.

Иновативната система за автоматично почистване Nobis гарантира продължителна работа без ръчни операции, за дълго време, като се намесва не на програмирани интервали, както повечето системи на пазара, а само в случай на нужда. Само за 15 минути печката се изключва, почиства и запалва отново напълно автоматично, избягвайки охлаждането на топлообменниците.Системата следи работата и определя правилното време за извършване на цикъла на почистване.

Системата NCS ви позволява да използвате повечето видове пелети на пазара; благодарение на автоматичното калибриране на горенето, системата гарантира най-добра производителност по отношение на потреблението за всеки вид пелет

Системата непрекъснато регулира промените в натоварването, причинени от различните видове пелети.

Софтуерът контролира и температурата на топлообменника. Непрекъснатият контрол на температурата гарантира, че топлообменникът има 100% постоянна ефективност без ненужна загуба на топлина и гориво.

Технически параметри на продукт H10 V Shape - Камина на пелети
Максимална мощност 14,2
Ефективност 93,9 - 93,9
Автономия на горене min/max(h) 7 - 14,5
Електрическа консумация 16
Димоотвод ф80
Вместимост на резервоар за пелети 20 Kg
Тегло 165 Kg

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
    Лошa           Добрa

  • 6,700.00лв
  • H10 V Shape - Камина на пелети
  • Сертифициран от Ravelli монтаж

Схема на H10 V Shape - Камина на пелети


Схема на продукт H10 V Shape - Камина на пелети