Отопление с камини, котли и печки на пелети

08/08/2019

Отоплението с пелети вече отдавна не е нещо ново. Пелетите или иначе наричани - биомаса се наложиха успешно през последните години като алтернативно гориво на пазара. Много хора вече се отопляват на камини на пелети, котли на пелети или друг тип съоражение използващо биомасата за гориво.

Екологично гориво

Един от основните плюсове на отоплението с пелети е, че отделя много по-ниски нива на финни прахови частици, особено наболял проблем в днешни дни. Това е така защото качествените дървесните пелети за изработени от чиста дървесна маса. Производствения им процес е и сравнително по-екологичен от този еквивалентен на дърва и въглища. Пелетите са особено калорични и уредите които ги изгарят са с по-високо КПД за разлика от останалите твърди горива. 

Дизайн и качество

Пелетните отоплителни уреди са със съвремен дизайн и можете да избирате от богата гама камини и печки, изработени в различни дизайни и цветове. Моделите камини за вграждане са още по изчистени и футуристични като са един комплимент към перфектния интериорен дизайн. Много от съвременните дизайнери ги предпочитат и използват при създаване на своите интериорни проекти имено заради техните изчистени линии и изтънчен дизайн.

Качеството на пелетните уреди за отопление по нищо не отстъпва на останалите. Погрешно е разбирането, че те се развалят по-често и имат повече проблеми. Повечето проблеми при пелетните камини и котли са породени от неправилното използване на пелети за гориво с нисък клас, които съдържат много голям процент отпадни материали. Ползването на некачествени пелети за по-дълъг период от време поражда възможност за запушване на задръстване на уреда.